SilverReef - dé webshop voor uw zilveren sieraden
0
Winkelwagen
€ 0,00

Als je een sieraad via internet besteld, dan kan het soms lastig zijn om te zien welke maat je daadwerkelijk nodig hebt. Als hulpmiddel hebben wij daarom onderstaande tabellen en meet instructies opgesteld, hiermee heb je een handige richtlijn om de maat van het sieraad te bepalen.

Mocht het sieraad onverhoopt niet passen, of geef je toch de voorkeur aan een andere maat, dan kan je deze binnen 14 dagen ruilen voor een ander maat. Zie ook de pagina ruilen & retourneren voor meer informatie.
 

Tedora bedelarmband

De lengte van de bedelarmband is niet alleen afhankelijk van de omtrek van je pols, maar ook van het aantal bedels dat om de armband zit. Doordat je je armband aanvult met diverse bedels kies je een armband die circa 2 tot 2,5 centimeter groter is dan je polsomtrek, bij een volle armband kan je hier nog een extra centimeter bij optellen. De polsomtrek meet je het makkelijkste door een meetlint om de pols te leggen en de maat af te lezen en hiermee de juiste lengte van de Tedora armband te bepalen met behulp van onderstaande tabel.

pols omtrek lengte Tedora armband 
12,5 - 14 cm 16 cm
13,5 - 15 cm 17 cm
14,5 - 16 cm 18 cm
15,5 - 17 cm 19 cm
16,5 - 18 cm 20 cm
17,5 - 19 cm 21 cm
19,5 - 21 cm 23 cm
 

Bellini bedelarmband

De lengte van de bedelarmband is niet alleen afhankelijk van de omtrek van je pols, maar ook van het aantal bedels dat om de armband zit. Doordat je je armband aanvult met diverse bedels kies je een armband die circa 2 tot 2,5 centimeter groter is dan je polsomtrek, bij een volle armband kan je hier nog een extra centimeter bij optellen. De polsomtrek meet je het makkelijkste door een meetlint om de pols te leggen en de maat af te lezen en hiermee de juiste lengte van de Bellini armband te bepalen met behulp van onderstaande tabel.

pols omtrek lengte Bellini armband 
tot 11,5 cm 13 cm
11,5 - 12 cm 14 cm
12,5 - 13 cm 15 cm
13,5 - 14 cm 16 cm
14,5 - 15 cm 17 cm
15,5 - 16 cm 18 cm

 

Colliers

De lengte van het collier is eenvoudig te bepalen met een meetlint of een koordje (schoenveter). Hang het meetlint om uw nek en breng het uiteinde (de nul) naar de gewenste lengte. Door diverse lengtes te proberen, kunt u zien welk collier het mooiste bij u past. Uiteraard bepaalt u zelf of u een hoog of laag collier wilt.

 

Ringen

Wellicht is de ring het lastigste sieraad om de juiste maat van te bepalen. Ringmaten kennen verschillende notaties, elke vinger heeft een andere dikte, daarnaast mag de ring niet te los en ook weer niet te strak zitten.

Als je al een ring met de goede maat hebt, kan je deze op een liniaal leggen. De gemeten binnenmaat is de diameter van de ring, via de onderstaande tabel kan je de bijbehorende ringmaat opzoeken.

Als je nog geen goed passende ring hebt, kan je de dikte van je vinger opmeten door er een lintje of touwtje omheen te wikkelen. Door het lintje op de juiste maat af te strepen, kun je de omtrek van de vinger eenvoudig opmeten.

De ringmaten worden zowel in diameters als in omtrek aangegeven. Omdat de meeste Nederlandse merken de omtrek als ringmaat aanhouden, vindt u de omtrekmaten ook terug in onze webwinkel. Via de onderstaande tabel kunt u de maten eenvoudig omrekenen.

ringmaat diameter ringmaat omtrek
12,8 mm 40 mm
13,5 mm 42 mm
14,0 mm 44 mm
14,5 mm 46 mm
15,3 mm 48 mm
16,0 mm 50 mm
16,5 mm 52 mm
17,3 mm 54 mm
17,8 mm 56 mm
18,5 mm 58 mm
19,0 mm 60 mm
19,8 mm 62 mm


Past de ring niet? Geen probleem, u kunt de ring gratis omruilen voor een andere maat! Bekijk de pagina ruilen & retourneren voor meer informatie.

 

Waterdichtheid horloges

De waterdichtheid van een horloge hangt af van de constructie van de kast. Niet alle waterdichte horloges zijn onder alle omstandigheden bestand tegen water. Fabrikanten kennen hiervoor verschillende aanduidingen, waarmee de bepaalde categorieën zijn in te delen. Deze aanduidingen bevinden zich op het horloge (achterdeksel of wijzerplaat), en worden uitgedrukt in waterdruk (Atm. of meters) die als testnorm wordt genomen bij kamertemperatuur.

ATM / meter waterdichtheid gebruik
3 ATM / 30 meter waterresistant, waterprotected, watersealed regen, spatwater, handen wassen
5 ATM / 50 meter waterproof, showerproof douchen, zwemmen in ondiep water
10 ATM / 100 meter waterproof de meeste vormen van watersport
20 ATM / 200 meter divingproof alle vormen van watersport en duiken


LET OP! Deze waarden zijn slechts testnormen van de waterdruk waarmee de horlogekast in de fabriek is getest, dit is geen garantie dat de kast onder alle omstandigheden tot deze waterdruk waterdicht is.
 

Vragen?

Heeft u vragen over het kiezen van de juiste maat? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen: info@KidsJewels.com 

Mocht het sieraad onverhoopt niet passen, of geeft u toch de voorkeur aan een andere maat, dan kunt u deze binnen 14 dagen gratis omruilen voor een ander maat, zie ook de pagina ruilen & retourneren voor meer informatie.

 

Over ons

SilverReef is de online specialist in zilveren (925) sieraden.

Al onze sieraden zijn originele merk producten en komen van Nederlandse leveranciers, hierdoor kunnen wij de kwaliteit en garantie bieden die u van ons gewend bent.

Onze service

gratis verzending vanaf €14,90
       (sieraden binnen NL)
snelle levering
veilig online shoppen
gratis cadeauverpakking
niet goed? geld terug!
 

SilverReef is aangesloten bij:

Webwinkel Keurmerk

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn  inclusief  BTW   

Copyright by SterlinQ